Kuchyně

Kamna, sporáky a vařiče

Výhody a nevýhody jednotlivých vařičů

Zařizujete si novou kuchyň? Zvažujete, na čem budete vařit, ale stále si nevíte rady s výběrem? Pak se podívejte na výhody a nevýhody jednotlivých sporáků a vařičů. Plynový sporák je nejčastější variantou každé domácnosti. Bývá na zemní plyn a jeho nevýhodou je, že musíte pouštět často digestoř. Plynové sporáky však způsobují tmavé stropy a vlhko v kuchyních.

Elektrický sporák do kuchyně

Elektrický sporák si získává stále více na oblíbenosti, protože pokrmy upečené  v elektrické troubě jsou chutnější, než v plynové  troubě. Běžné plotýnky jsou sice pomalejší a může se Vám elektrická kamna prodražit. Ale nabízí menší nároky na větrání a výměnu vzduchu. Pro elektrický sporák jsou vhodná titanová nádobí s rovnými dny. V současné době  si můžete zakoupit také sklokeramickou varnou desku, která  funguje na principu magnetické indukce. Výhody této desky spočívají  v menší spotřebě energie a šetří váš čas, protože pokrmy jsou rychleji připravené. Sklokeramické desky mají však vyšší pořizovací cenu.

Kamna na tuhá paliva

Gurmáni si oblíbí  kamna na tuhá paliva, která stylově zapadají  do každé moderní kuchyně. Kamna mají nestabilní  a kolísavý výkon a není problém na nich uvařit čaj, guláš či polévku. U některých pokrmů vám však hrozí připálení, což je mnohdy problémem. Kamna i krby jsou i časově náročná, ale pokud zas tak často nevaříte, budete s nimi spokojeni. Jedná se o zajímavý doplněk vaší kuchyně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *